Schaatsdames

Elfstedenwinnares begint marathonteam met Kamminga

Klasina Seinstra wil samen met haar man Henk Jan Meijer en Manon Kamminga in zee om een nieuw marathonteam te starten. Dat maakte ze vandaag bekend aan schaatsen.nl. Een van de hoofdsponsoren zou A6.nl worden, samen met kledingmerk AGU. De onderhandelingen zijn nog in volle gang.

Seinstra dacht al eerder aan het oprichten van een marathonteam, maar vond daarvoor nog niet het juiste moment. “Het kwam al eerder op ons pad en dan denk je er goed over na of je het wel of niet moet doen. Deze keer kwam Manon erbij en door haar en haar enthousiasme besloten we er eindelijk werk van te maken. Het is zo’n leuke meid en een goede atlete. Ons team wordt volledig gebouwd rond enthousiasme.”

Naast Kamminga spreekt Seinstra ook met Anne Leltz. Verder wil de winnares van de Tocht der Tochten in 1997 tot vijf rijdsters komen. “Manon wordt niet de enige kopvrouw, die druk zou niet goed zijn. Het is ook beter om op meerdere paarden te wedden, en Manon vindt het ook leuk om te knechten voor ploeggenotes.”

Manon Kamminga fiets.jpgFoto : Glenn Wassenbergh
Door: Arno van Haverbeke – Laatste update op 06 mei om 22:04

Geef een antwoord